A fost odată ca niciodată

Am citit zilele trecute din poveștile fraților Grimm, mai precis povestea 103: Sweet Porridge. E o poveste foarte scurtă din colecția lor de basme.

Mă gândeam că nu scriem mai des povești pentru că suntem copleșiți de timpul necesar de investit în scris, în editare, în pagini lungi. Poate dacă începem cu o poveste scurtă, de 100 de cuvinte, am redescoperi plăcerea de a scrie și de a inventa povești, bucurându-ne în același timp și de un rezultat final.

Zilele astea am recitit basme românești, îmi e dor de fascinația pe care o aveam când citeam ficțiune. Voi împărtăși în curând o poveste de 174 de cuvinte, pe care am scris-o doar pentru că îmi e dor să mă joc cu idei și cuvinte.

Magazinul cu lumânări 

A fost odată ca niciodată un magazin pe o stradă îngustă. Lumea trecea rar pe-aici pentru că trebuia să te uiți foarte atent ca să poți vedea strada. Majoritatea lumii trecea grăbită pe lângă, dar dacă cineva cândva se plimba mai încet reușea să observe că drumul o ia ușor la dreapta și că acea crăpătură între pereți era, de fapt, cea mai îngustă stradă din lume.

Într-o zi un călător nou în oraș se plimba încet pe stradă principala când a observat ceea ce semăna cu o mare crăpătură. Încet s-a apropiat și a intrat pe strada îngustă. Aerul părea vechi, cerul părea mult mai departe, pășea încet și precaut pe strada pietruită. În dreptul magazinului s-a oprit și i-a luat ochii geamurile mari, pictate cu vopsea albastră. Nu vedea bine ce era înăuntru. Pe ușa din lemn de castan se afla un mesaj scris de mână: deschis.

Călătorul nostru a pus mâna pe clanță și a deschis ușa. Înăuntru, pe o masă situată în mijlocul camerei, se afla o singură lumânare aprinsă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.